Call us  M: 06-51262063 T: 013-4681348

Wandelboslaan 30 5042 PD Tilburg Dienstencentrum "Welzijn West"

Massagetherapie: raak je aan.

Therapeutische massage kent veel toepassingen. Massage helpt lichaam en geest optimaal te functioneren, bevordert de circulatie van bloed en lymfevocht, ontspant de spieren, verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten, laat diepere ontspanning toe, verbetert het immuunsysteem en de energiestroom. Het stimuleert het natuurlijke regeneratievermogen van het menselijk lichaam!

therapeutische massageEen massagetherapeut kijkt naar de bron van de verstoring en gaat vervolgens op zoek naar daarmee corresponderende spieren, zenuwen en/of meridianen en soms zelfs organen om het evenwicht in het lichaam te herstellen. Lichamelijk gezien zorgt massagetherapie voor de verbetering van de doorbloeding. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd. Het (spier)weefsel wordt losgemaakt. Ook worden er signalen aan het zenuwstelsel gegeven, waardoor de vitale functies opnieuw worden ‘afgesteld’. Therapeutische massage vergroot dus de vitaliteit en functionaliteit van het lichaam. Geestelijk gezien wordt de ontvanger veel bewuster van zijn lichaam en de signalen die het geeft en dat zorgt ervoor dat hij de weg naar het herstel kan gaan bewandelen.

Ik heb verschillende therapeutische massagetechnieken geleerd waaronder Tui-na, Ayurvedische massage, Manuele lymfedrainage, Sportmassage, Triggerpoints-therapie. Welke van de massagetechnieken ik gebruik tijdens een therapeutische behandeling is afhankelijk van de aard van de klacht(en) en de gemoedstoestand  van de ontvanger. Dit stem ik volledig af op uw persoonlijke situatie.

Massage is aanraken, therapeutische massage is (aan)geraakt worden.

Met warme groet,

Margaret.