Call us  M: 06-51262063 T: 013-4681348

Wandelboslaan 30 5042 PD Tilburg Dienstencentrum "Welzijn West"

Massage en kanker

 

Vroeger was massage een contra-indicatie bij kanker, maar gelukkig is sindsdien veel veranderd. Deze massagevorm is speciaal ontwikkeld voor (ex-) kanker patiënten en kan toegepast worden in elke fase van deze, al zo ingrijpende aandoening. Het werkt op het parasympatische zenuwstelsel, dit stelsel zorgt voor rust en ontspanning en dat kan het herstel bevorderen.

Massage bij Kanker

Massage bij Kanker

Deze methode houdt rekening met gevolgen van alle behandelingen, therapieën, beperkingen en bijwerkingen die deze ziekte met zich meebrengt. Het werkt ondersteunend, bevorderend en vooral rustgevend en helpt u tijdens of na het behandelingstraject om bij u zelf terug  te keren. Even alles vergeten,  genieten en op kracht komen. Zelfs in de palliatieve fase is deze liefdevolle aanraking een zeer waardevolle toevoeging.

Ik heb deze specialisatie in massage gevolgd bij het ‘Massage bij Kanker Opleidingsinstituut’. Ik ben lid van het netwerk dat zich inzet om deze vorm van massage onder de aandacht te brengen bij medisch specialisten en patiënten. Alle leden van het netwerk scholen zich regelmatig bij om zo op de hoogte te blijven van alle wetenschappelijke ontwikkelingen en ontdekkingen. Meer informatie over het netwerk op: www.massagebijkanker.nl