Call us  M: 06-51262063 T: 013-4681348

Wandelboslaan 30 5042 PD Tilburg Dienstencentrum "Welzijn West"

Gua sha schrapt de pijn weg.

Gua sha, oftewel ‘schrapentherapie’, maakt net als Cupping en Moxa deel uit de Chinese Geneeskunst. Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van een gepolijste jadesteen of de hoorn van een waterbuffel en een speciale Chinese kruidenolie. Elke kruid heeft een bijzondere werking, waardoor ontgifting, ontspanning, doorbloeding en andere processen gestimuleerd worden.

Guasha therapie 2Schrapen veroorzaakt uitstroming van het bloed vanuit de oppervlakkige haarvaten en kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken, die meestal na 2 à 4 dagen verdwijnen. De kleur van deze plekken kan variëren van lichtroze tot paars afhankelijk van de aandoening. Hoewel de huidverkleuring er pijnlijk uit kan zien is dat het niet. Patiënten voelen bijna onmiddellijke verandering en vooruitgang.

Deze techniek kan bij vele aandoeningen toegepast worden. Alle pijnsyndromen in de musculatuur, zoals nek- en schouderklachten, rugpijn, RSI, reumatische klachten maar ook hoofdpijn en migraine, stress, chronische vermoeidheid en nog veel meer.