Call us  M: 06-51262063 T: 013-4681348

Wandelboslaan 30 5042 PD Tilburg Dienstencentrum "Welzijn West"

Dorn-therapie: ‘De kracht van zachte manipulatie.’

De Dorn-therapie komt uit Duitsland. Het is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij aandoeningen, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg.

dorntherapieDe Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-therapie een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk van lengte zijn, staat ook het bekken scheef en dat leidt vaak tot veel chronische problemen/klachten: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen (van bijvoorbeeld blaas of baarmoeder), darm- en blaasproblemen en nekklachten. Dorn-therapie kan deze klachten verlichten en in sommige gevallen helemaal weghalen.